Un nou număr unic pentru diaspora, la care vor putea suna copiii şi familiile aflate în situaţii dificile

Ministerul Familiei și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) lucrează la dezvoltarea unui număr unic la care să poată suna din afara ţării copiii şi familiile aflate în situaţii dificile, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Gabriela Firea anunță că s-a întâlnit cu reprezentanții STS, inclusiv cu directorul instituției pentru a discuta despre un număr unic pentru Diaspora, astfel încât familiile și copiii din străinătate să poată suna în caz de urgență.

Aceștia au mai vorbit și despre numărul unic pentru copii 119, care a fost lansat în urmă cu câteva luni, dar și despre modificările care pot fi făcute în acest sens.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

„Număr unic pentru Diaspora! Lucrăm împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru dezvoltarea unui număr unic, al Ministerului Familiei, la care să poată suna din afara țării copiii și familiile aflate în situații dificile.

M-am întâlnit cu directorul STS, general-locotenent ing. Ionel-Sorin Bălan pentru a evalua cum funcționează numărul unic pentru copii 119, la două luni de la lansare și pentru a vedea ce poate fi îmbunătățit.

Numărul unic pentru copii 119 este extrem util! Specialiștii în domeniul protecției copilului au intervenit în cazuri foarte dificile care au fost raportate prin acest sistem. Amintesc doar situația mamei din Constanța care s-a filmat în timp ce-și abuza copilul.

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

La numărul 119 răspund specialiști ai direcțiilor de asistență socială din fiecare județ, angajați ai primăriilor și consiliilor județene, care au fost pregătiți și coordonați de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție”, a scris Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.