Un nou punct de atracție turistică în Brașov

Un nou punct de atracție pe harta turistică a județului Brașov: „Muzeul din Școală – Sohodol”.
Este vorba despre proiectul cultural implementat, în perioada mai-septembrie 2019, de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brașov și al Administrației Fondului Cultural Național. Proiectul a fost prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Imelda Toaso și managerul Muzeului, Valer Rus.
„Consiliul Județean Brașov, pe lângă investițiile în infrastructura rutieră, aeroport sau sănătate, acordă o atenție deosebită și susținerii acțiunilor culturale și instituțiilor de cultură din județul Brașov. În acest an, din bugetul județului aproape 15 milioane de lei au fost alocați pentru funcționarea și dezvoltarea celor 7 instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului, și aproximativ 1,7 milioane de lei s-au acordat ONG-urilor și beneficiarilor de drept public prin cele două programe de finanțare nerambursabilă dedicate proiectelor culturale. Pentru proiectul ”Muzeul din școală – Sohodol” derulat de Muzeul Casa Mureșenilor, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, CJ Brașov a asigurat o contribuție de 8 mii lei” – a declarat vicepreședintele CJ, Imelda Toaso.
Vernisajul expoziției interactive organizată în cadrul Școlii Gimnaziale din Sohodol, va avea loc în data de 14 septembrie 2019, la ora 13.30.
Expoziția va avea ca teme principale: tradițiile și obiceiurile locale, comunitatea locală, etnografia.

Citeste și:  Nicolae Ciucă și Lucian Bode au venit cu trenul la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.