Un nou val persistent de caniculă va cuprinde aproape toată țara. Temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade Celsius, la umbră

Se anunță o săptămână de foc din punct de vedere meteorologic. Canicula va cuprinde aproape toată țara și sunt așteptate temperaturi chiar și 40 de grade, la umbră, potrivit Digi24. Meteorologii atrag însa atenția ca temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, iar canicula va persista pâna în prima zi din luna august.

„Chiar de la începutul acestei săptămâni vorbim de o vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării și dacă luni considerăm că vremea va fi caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, în vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei – acolo unde și disconfortul termic va fi accentuat, pentru că este posibil ca indicele temperatură-umezeală să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități -, ei bine, de marți valul de căldură se va intensifica în partea de vest, sud, local în restul teritoriului, iar la mijlocul săptămânii să vorbim deja de val de căldură persistent, nu în ultimul rând, temperaturile resimțite să fie semnificative”, a declarat la Digi24, Elena Mateescu, directorul ANM.

Citeste și:  Comunicat MAE după ce Austria a respins aderarea României la Spațiul Schengen

„(…) Începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunarii miercuri, joi, vineri și sâmbata. Inclusiv prima zi din luna luna august pastreaza aceasta caracteristica, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țarii

Vor fi nopți tropicale, pentru ca temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, așa încât acest nou val de caldura persistent va fi deosebit de accentuat, cu temperaturi resimțite care în buna parte din țara. Mai ales acolo unde valorile de temperatura masurate în condiții standard depașesc 37-38 de grade, cu siguranța temperaturile resimțite vor fi unele semnificative”, a precizat Elena Mateescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.