Un parc natural în forma hărții României va fi amenajat la Făgăraș

Autoritățile locale din Făgăraș au anunțat planurile de a amenaja un parc natural unic, care va avea forma hărții României. Acesta va fi situat în Parcul Regina Maria, pe o suprafață de 2 hectare, și va fi un simbol al identității naționale și al dragostei pentru natură.

Alegerea locației nu este întâmplătoare. Conform ultimelor date statistice, centrul țării se află la doar doi kilometri de Cetatea Făgărașului. Măsurători făcute în 2015 de profesorul Alexandru Boroiu de la Universitatea de Stat din Pitești au confirmat că Făgărașul, și nu Dealu Frumos din județul Sibiu, este locul unde se află centrul geografic al României.

Parcul va fi mai mult decât o simplă zonă verde. Proiectul include plantarea de copaci din toate cele șapte regiuni ale țării, creând o mică Românie în miniatură. În mijlocul parcului va fi marcat centrul țării cu o bornă și un catarg cu steagul românesc. Aleile vor fi construite din materiale naturale, precum pământ, macadam sau pietriș, pentru a se integra armonios în peisaj.

Citeste și:  Noi reguli pentru pașaportul simplu temporar

“Acest parc va fi un simbol al unității naționale și al respectului pentru natură”, a declarat primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu. “Va fi un loc unde oamenii se pot relaxa, se pot bucura de frumusețea naturii și pot învăța despre diversitatea României.”

Parcul natural face parte dintr-un proiect mai amplu, care include construirea unui stadion de fotbal, a unui bazin olimpic și a unei baze sportive. Întregul proiect ar urma să fie finalizat în anul 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.