Un spectacol din turneul Classic Unlimited 2021, programat printre urşii din Zărnești

Sanctuarul de urși Libearty din Zărnești și alte opt locuri speciale din țară se vor transforma, în perioada 25 august-26 septembrie, în săli de concerte pentru a găzdui cea de-a cincea ediție a turneului național Classic Unlimited, susținut de pianistul Bogdan Vaida, informează hotnews.ro.

Vineri (10 septembrie), pianistul Bogdan Vaida va concerta la Bastionul Artiștilor, iar sâmbătă (11 septembrie), spectatori vor fi și urșii din Sanctuarul Libearty Zărnești, unul dintre locurile atipice alese de artist pentru spectacolele din acest an.

Astfel, dacă în anii trecuți turneul a avut loc în librării, tipografii, fabrici de mobilă, mine de cărbuni, ateliere de reparații auto, magazine de biciclete, sedii de firmă sau galerii de artă, anul acesta Classic Unlimited se va desfășura în următoarele spații culturale atipice:
• 25 august – Magazia de pulbere by EC Garden – Cluj-Napoca
• 28 august – Grădina Botanică „Vasile Fati” – Jibou
• 29 august – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie – Târgu Mureș
• 10 septembrie – Bastionul Artiștilor – Brașov• 11 septembrie – Sanctuarul de urși Libearty – Zărnești• 16 septembrie – Uzina de Apă / Centru de arhitectură, cultură urbană și peisaj – Suceava• 17 septembrie – Muzeul Poezie(i) / Casa Muzeelor – Iași• 25 septembrie – Muzeul Astra – Sibiu• 26 septembrie – Faber – Timișoara

’’Turneul din acest an este un moment de bucurie pentru echipă și, sperăm noi, și pentru spectatori, și-un mic pas spre revenirea la normalitate. Ne-am propus să ajungem în nouă comunități, dintre cele mai diverse, de la spații de concerte reinventate în pandemie la spații propuse chiar de comunitatea Classic Unlimited, locuri unde muzica clasică s-a auzit mai rar. Am păstrat de anul trecut ideea de spațiu în aer liber, deschis și primitor, și i-am adăugat o notă contemporană printr-un nou repertoriu. Suntem siguri că o să placă și abia așteptăm să prezentăm publicului muzica și compozitorii din spatele ei’’, a declarat Meda Corovei, project manager Classic Unlimited.

În timpul seriei de concerte Classic Unlimited, intitulată anul acesta A contemporary view, publicul va putea asculta atât piese consacrate ale muzicii clasice, cât și trei piese contemporane, create special pentru turneu de compozitorii clujeni Ciprian Gabriel Pop, Șerban Marcu și Cristian Bence-Muk. Astfel, repertoriul include Intermezzo de Johannes Brahms, Mirror Spiders de Șerban Marcu, Marrock de Cristian Bence-Muk, Colonel Mosquito de Ciprian Gabriel Pop, Impromptu (Op. 90, nr. 4) de Franz Schubert, Preludiu (Op. 93, nr. 10) de Serghei Rahmaninov, precum și Variațiuni pe „La ci darem la mano” (Op. 2) de Frédéric Chopin.

La fel ca în fiecare an, accesul la concertele Classic Unlimited este gratuit și se va face exclusiv pe bază de rezervare a locului pe site-ul evenimentului: www.classicunlimited.ro. Pentru o bună desfășurare a evenimentelor, participanții trebuie să confirme rezervarea biletului cu cel târziu 48 de ore înainte de ziua concertului. Rezervările care nu sunt astfel confirmate își pierd valabilitatea.

Odată cu rezervarea locurilor la concert, iubitorii de muzică clasică vor avea posibilitatea, pe site, să susțină financiar turneul cu suma pe care o doresc.

Foto, hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.