Un tânăr constănțean a fost arestat 30 de zile la Brașov, pentru proxenetism

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, în colaborare cu Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “proxenetism”.

Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că în perioada 2021 – 11 aprilie 2022, un tânăr, în vârstă de 24 ani din județul Constanța, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără, în vârstă de 22 ani din județul Constanța, prin administrarea anunțurilor postate pe un site online, în vederea racolării clienților și prin asigurarea transportului la adresele persoanelor, aflate în municipiile Brașov și Râmnicu Vâlcea, precum și în alte localități din țară, obținând, în acest fel, foloase patrimoniale de pe urma practicării acestei activități.

Citeste și:  CHORAL: Al doilea apel pentru teme doctorale de cercetare. Două locuri repartizate Universității Transilvania din Brașov

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că la data de 09 aprilie 2022, în timp ce se aflau într-un imobil din municipiul Brașov, persoana vătămată ar fi fost agresată fizic de către tânărul, în vârstă de 24 ani, cu scopul de a o constrânge pe aceasta să practice în continuare prostituția.

Cu ocazia activităților procedurale efectuate în cauză, polițiștii au identificat în posesia tânărului bănuit de săvârșirea faptei, sume de bani despre care există suspiciuni că ar proveni din prostituție, precum și telefoane mobile, procedându-se la ridicarea acestora în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, la data de 12 aprilie 2022, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de bărbat.

Citeste și:  Corona Brașov ia start bun în primul meci al finalei Campionatului Național! Victorie 3-2 la Miercurea Ciuc

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.