Un tânăr de 23 de ani din Braşov a suferit un şoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu Pfizer

Şoc anafilactic la un pacient de 23 de ani vaccinat cu Pfizer, într-un centru din judeţul Braşov. Tânărul nu are antecedente de şoc anafilactic şi nici nu e cunoscut cu alergii, a anunţat Prefectura.

“În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech.

Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU ” au transmis reprezentanţii Prefecturii Braşov .

Citeste și:  Clădirea Primăriei Brașov va fi luminată în culoarea mov, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Persoana a fost transportată la spital, iar astăzi a cerut să fie externată.

Aceasta este a treia reacţie severă post-imunizare din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.