Unde sunt măștile gratuite pentru elevii brașoveni? Părinții somați să le asigure copiilor echipamente de protecție

Măștile de protecție pentru elevi se pare că nu au ajuns în școli. Asta deși luni, 7 septembrie, primarul George Scripcaru se lăuda că a distribuit către toate unitățile de învățământ din Brașov materialele de protecție sanitară. „200.000 de măști au fost distribuite către grădinițele, școlile și liceele din Brașov”, se lăuda Scripcaru.

Dar realitatea este alta: părinții sunt somați de profesori să le asigure elevilor câte două măști de protecție: „Obligatoriu elevii trebuie să aibă la ei o mască plus una de rezervă”, au fost somați părinții elevilor de la Școala Generală nr. 1 pe grupurile de whatsapp.

Scandalizați, părinții s-au întrebat ce s-a întâmplat cu măștile gratuite pe care primarul Brașovului se lăuda că le-a distribuit în școli. „Este o minciună, lansată în campania electorală. Unde sunt măștile gratuite, dacă noi, părinții, suntem somați să le asigurăm copiilor măști, câte două pe zi?”, s-a plâns un părinte.

Citeste și:  Legea de ratificare a Convenției privind prevenirea și eliminarea violenței și hărțuirii la locul de muncă a fost promulgată

Luni George Scripcaru, s-a lăudat printr-un comunicat de presă, în plină campanie elecctorală: „După ziua de astăzi, spunem că suntem pregătiţi 100%. Pentru începtul anului școlar Primăria Brașov va asigura 80.000 de măști pentru copii (clasele pregătitoare-VI); 120.000 de măști pentru elevii mai mari (clasele VII – XII) și cadrele didactice; 5.000 de viziere și măști de bumbac reutilizabile pentru elevii din clasele pregătitoare și clasele întâi; 10.300 de litri de dezinfectant pentru mâini; concentrat pentru pregătirea a 900.000 de litri de dezinfectant pentru pardoseli; 8.000 de recipiente cu dezinfectant pentru suprafețe; 8.000 de litri de săpun lichid; 20.000 de pachete cu prosoape de hârtie , la care se adaugă dispenserele pentru săpun, dezinfectant de mâini și prosoape”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.