Unde va avea loc Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 2019, desfășurat între 3 și 6 octombrie în clădirea Olimpia (Sub Tâmpa), Piața Sfatului, Casa Sfatului și Parcul Eroilor, propune pasionaților de istorie, bandă desenată și arte vizuale expoziții muzeale și expoziții cu lucrări de BD create de copii, ateliere și lansări de carte, proiecții de film și dezbateri.

Proiectul este organizat de Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov și cofinanțat de Primăria Brașov, Consiliul Județean Brașov și Administrația Fondului Cultural Național.

Valoarea proiectului este de 143.650 de lei, din care 62.750 lei reprezintă contribuția Primăriei Brașov, prin Ghidul de finanțare a proiectelor culturale.

EXPOZIȚIE

Expoziția centrală din Sala Olimpia, curatoriată de istoricul de artă Cosmin Nasui, care se deschide pe 3 octombrie la ora 16.30, prezintă planșele a 17 artiști ilustratori care au trimis dosare de candidatură în cadrul unui apel la proiecte din vară. Cinci dintre artiști au fost și premiați, selecția fiind făcută atât după calitatea graficii – stilul grafic ales, execuție, originalitate, tipul de desen în creion (clasic sau digital), tușul și culoarea  alese (clasice sau digitale), cât și după motivul alegerii subiectului, informațiile istorice inedite sau surse documentare folosite.

Citeste și:  Sfârșit de sezon de schi în Postăvarul! Temperaturile ridicate din ultima vreme au accelerat deteriorarea pârtiilor

Artiștii BD din expoziție și-au selectat temele istorice dintr-o lista de 100, creată de specialiștii Festivalului, folosind cronologia istorică reprezentată de Centenarul Europei interbelice – Centenarul deschiderii Conferinței de Pace de la Paris (18 ianuarie 1919), moment istoric care a consfințit, prin tratatele de pace semnate la finalul conferinței, frontierele noii Europe după terminarea Primului Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.