UNIMIR acordă Burse în valoare de 15.000 euro pentru tinerii muzicieni

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România anunță lansarea celei de-a zecea ediții a concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR, destinate tinerilor muzicieni, interpreți de muzică vocală și instrumentală, inclusiv folclor, precum și dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 și 26 de ani, care manifestă o înzestrare artistică de excepție.

În cadrul ediției a noua a concursului, UNIMIR oferă 15 burse a câte 1.000 de euro fiecare, acordate pe parcursul anului școlar/universitar 2023-2024 (9 luni).

„Anul acesta marcăm zece ediții ale Burselor UNIMIR și suntem bucuroși să putem ajunge din nou la tinerii noștri muzicieni, interpreți și dirijori în formare. Muzica are o influență esențială asupra minții si sufletului nostru, a echilibrului interior, de care avem atâta nevoie. Ne punem mari speranțe în tinerele și nenumăratele noastre talente muzicale. Bursele UNIMIR sunt menite să susțină această speranță și să ofere valorilor în devenire un spațiu în care sa crească și să ne aducă nouă, publicului, această atingere magică a talentului și frumuseții” – a declarat Dr. Felicia Filip, Președintele UNIMIR.

Dosarele de înscriere se vor completa online, la LINK , conform calendarului Concursului, până cel târziu pe data 8 iunie, ora 12:00. (Detalii – https://www.unimir.net/burse-si-premii/)

Citeste și:  Se prelungește perioada pentru încheierea situației școlare și a înscrierilor la examenele naționale

Pentru înscriere, candidații pentru Bursele UNIMIR trebuie să fie elevi sau studenți în anul de studiu 2023 – 2024 și să transmită online următoarele documente:
• Cerere incluzând date de identitate și de contact, numele instituției în care învață candidatul, clasa sau anul de studiu, precum și repertoriul pentru proba practică: două înregistrări cu lucrări reprezentative din stiluri / epoci diferite;
• Copie după Cartea de Identitate;
• CV Profesional;
• Scrisoare de recomandare din partea unei personalități din domeniu.

Calendarul Concursului pentru acordarea Burselor UNIMIR 2022 -2023 este următorul:
• 8 mai – Lansarea Concursului
• 8 mai – 8 iunie – Depunerea dosarelor de candidatură
• 9 – 13 iunie – Evaluarea dosarelor de candidatură
• 14 iunie – Anunțarea candidaților calificați pentru proba practică
• 1 – 2 iulie – Proba practică a Concursului
• 3 iulie – Anunțarea bursierilor Ediției 2023 – 2024.

Citeste și:  Cod galben de ploi și vijelii valabil până la ora 23:00. Maxima zilei la Brașov atinge 24°

Regulamentul Concursului și alte informații și detalii deSpre burse și procesul de aplicare sunt disponibile pe website-ul Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, secțiunea Burse și premii, la www.unimir.net/burse-si-premii/; contact – unimir.burse@gmail.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.