UNITBV, al doilea an consecutiv cu cel mai mare salt al unei universități româneşti în topul CWUR 2022

Este al doilea an consecutiv în care Universitatea Transilvania din Brașov înregistrează cel mai mare salt al unei universități românești în clasamentul Center for World University Ranking (CWUR). Topul include cele mai bune 2.000 de universități din întreaga lume, iar în acest an, Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 1530, cu 135 de poziții mai sus decât anul trecut. 

Dacă în 2021 în clasamentul CWUR se aflau 10 universități românești, în acest an sunt incluse doar 8. Dintre acestea, numai două au reușit să urce în clasamentul internațional – Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Celelalte cinci universități au înregistrat un regres față de poziția ocupată în anul trecut, iar două universități au fost eliminate. 

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Clasamentul CWUR 2022 publicat astăzi ia în considerare patru indicatori de performanță – calitatea educației, prestigiul absolvenților, calitatea personalului și performanța în cercetare.

Topul CWUR este condus de trei universități din Statele Unite ale Americii : Harvard, MIT și Stanford, urmate de alte două universități din Marea Britanie: Cambridge și Oxford.

Vezi topul integral aici: https://cwur.org/2022-23.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.