UNITBV, în primele 10 universități din țară, în topul internațional QS EECA 2022

Aflată pentru al patrulea an consecutiv în clasamentul QS al universităților din Europa Emergentă și Asia Centrală, Universitatea Transilvania din Brașov se situează în acest an pe locul 156, dintr-un total de 450 de universități incluse în top. 

Din România, în total, 20 de universități au fost clasificate în topul QS EECA University Rankings 2022. Dintre acestea, pe primul loc se află Universitatea Babes Bolyai, care în topul general se află pe 43, urmată de Universitatea din București și Universitatea Politehnică din București. Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 9 dintre universitățile românești. Anul trecut, Universitatea Transilvania s-a situat pe poziția 190 în clasamentul general, iar pentru 2022, Instituția brașoveană a urcat 34 de poziții. 

Citeste și:  Trupa Heartbreak Cinema pleacă într-un mini turneu, inclusiv la Brașov

Pentru realizarea clasamentului au fost luați în calcul mai mulți indicatori: reputația academică (30%), reputația angajatorului (20%), raportul cadre didactice/studenți (10%), numărul de articole științifice/facultate (10%), colaborările internaționale în cercetare (10%), impactul și prezența online (5%), numărul personalului cu doctorat (5%), numărul de citări (5%), cadre didactice și studenți internaționali (5%). 

Clasamentul poate fi accesat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.