Uniunea Europeană va renunţa treptat la testele COVID-19 pentru turiştii din China

Ţările din UE s-au pus de acord pentru a renunţa treptat la restricţiile anti-COVID-19 impuse turiştilor din China, care au fost adoptate la începutul acestui an pentru a proteja populaţia europeană în faţa unor eventuale noi variante de coronavirus după ce redeschiderea Chinei a dus la o creştere bruscă a numărului de infectări în ţara asiatică, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Experţii din domeniul sănătăţii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au decis în cadrul unei şedinţe de joi să renunţe până la sfârşitul lunii februarie la cerinţa ca turiştii chinezi să realizeze un test COVID-19 cu rezultat negativ înaintea plecării din ţara lor, a anunţat preşedinţia suedeză a Consiliului UE.

Citeste și:  “Sportul pentru toți” pune în mișcare comunitățile din Brașov, Timișoara, Prahova și București pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive

De asemenea, statele membre ale UE vor renunţa până la jumătatea lunii martie şi la testarea aleatorie a turiştilor veniţi din China.

Aceste decizii au fost acceptate şi de ţările care nu sunt membre în UE dar care fac parte din spaţiul de liberă circulaţie Schengen – Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Pe 4 ianuarie, ţările europene s-au pus de acord pentru a cere realizarea unor teste COVID pre-îmbarcare şi a unor testări aleatorii post-sosire, înainte ca China să îşi relaxeze restricţiile de călătorie pe 8 ianuarie, o măsură ce era considerată unul dintre ultimele vestigii rămase încă în vigoare de pe vremea celui mai strict regim de restricţii anti-COVID din lume.

Citeste și:  Legile Educatiei au fost adoptate de Guvern. Ligia Deca: Vor fi dezbatute in procedura de urgenta, intr-o comisie comuna a Parlamentului

Acele măsuri au fost formulate doar sub forma unor recomandări pentru ţările membre în UE. Însă anumite state, precum Franţa şi Italia, au impus teste COVID obligatorii şi secvenţieri virale pentru pasagerii veniţi din China. Italia a relaxat totuşi aceste măsuri de control la sfârşitul lunii ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.