Universitatea Transilvania din Brașov, o măsură inedită de a atrage studenți străini

Toți cetățenii străini care aleg să devină studenți ai Universității Transilvania din Brașov vor beneficia de o reducere cu 50% a taxei anuale de școlarizare dacă au un părinte ce a absolvit deja o universitate publică românească.

Decizia este unică în România și face parte din strategia de internaționalizare a Universității Transilvania din Brașov. Obiectivul avut în vedere este creșterea numărului de studenți internaționali la Brașov, dar și dezvoltarea schimburilor interculturale și continuarea relațiilor tradiționale pe care România le-a avut şi le are cu diverse țări din lume.

„Această decizie a fost luată de Consiliul de Administrație al Universității Transilvania din Braşov în urma discuțiilor avute cu reprezentanții iordanieni ai Asociației Absolvenților Universităților de Medicină din România pe parcursul celei de-a douăsprezecea Conferințe Româno-Iordaniene în Medicină și Farmacie și al celui deal zecelea Congres Internațional al Absolvenților Universităților Românești de Medicină, care au avut loc la Braşov săptămâna trecută. Există numeroase țări în care sunt mii de absolvenți ai universităților româneşti, unii dintre ei cu cariere strălucite sau ocupând funcții importante în sectoarele lor de activitate ori în administrația țărilor respective. Cred că un asemenea efort din partea universității noastre este pe deplin justificat de benficiile enorme privind colaborarea României cu aceste țări, pentru promovarea intereselor țării, dar şi a culturii şi limbii române. Mulți dintre aceşti aboslvenți iubesc România, apreciază şcoala românească şi doresc ca și copiii lor să studieze la noi în țară” a declarat prof. dr. ing, Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Braşov

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

Reducerea se va aplica începând cu anul universitar 2022-2023, atât pentru studenții care se vor înscrie la programele de studii de licență, cât și pentru cei care vor alege masteratul la Universitatea Transilvania din Brașov. Reducerea oferită de universitate se aplică și pentru cursurile programului pregătitor pentru învățarea limbii române.

Taxele de școlarizare pe care le plătesc studenții internaționali din țările non-UE la Universitatea Transilvania din Brașov sunt cuprinse între 2.000 și 7.000 de euro pe an, în funcție de facultatea aleasă.

În prezent, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază tineri din 76 de țări din întreaga lume. Cei mai mulți au ales Facultatea de Științe economice și administrarea afacerilor și Facultatea de Medicină, urmate de facultățile cu profil ingineresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.