Universitatea Transilvania din Braşov – pentru prima dată în prestigiosul clasament internaţional Shanghai

Universitatea Transilvania din Braşov înregistrează o nouă performanţă, intrând pentru prima dată în prestigiosul clasament internaţional Shanghai (Global Ranking of Academic Subjects) pe domenii, publicat astăzi.

Clasamentul Shanghai pe domenii include cele mai performante 500 de universităţi din lume pentru fiecare din cele 54 de domenii analizate. La domeniul Natural Sciences/Physics, Universitatea Transilvania din Braşov se situează pe locul 401-500, alături de alte două universităţi româneşti (Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj şi Universitatea „Politehnica” din Bucureşti). În acest an, doar 7 universităţi româneşti sunt incluse în clasamentele internaţionale Shanghai pe domenii, care iau în considerare publicaţiile din cele mai prestigioase reviste ştiinţifice din lume.
Rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, a declarat: „Este o performanţă deosebită, alături de includerea recentă a universităţii noastre în alte clasamente internaţionale de prestigiu. Deşi consider că mai sunt multe activităţi şi procese în universitate care trebuie îmbunătăţite şi dezvoltate, aceste rezultate ne arată că eforturile pe care le facem încep să dea roade”.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

Recent, Universitatea Transilvania din Braşov s-a clasat pe locul al treilea în topul universităţilor din România în clasamentul internaţional Times Higher Education – Impact Rankings (care a inclus numai şapte universităţi din ţara noastră). UNITBV a înregistrat anul acesta şi cea mai mare ascensiune a unei universităţi româneşti în clasamentul internaţional Center for World University Rankings – CWUR, precum şi performanţa de a fi universitatea românească cu cea mai semnificativă creştere în ultima ediţie a prestigiosului clasament internaţional QS al universităţilor din Europa Emergentă şi Asia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.