Universitatea Transilvania din Brașov, pentru prima dată în QS World University Rankings

Universitatea Transilvania din Brașov a fost inclusă pentru prima dată în QS World University Rankings. În ediția 2022 a topului se regăsesc cele mai prestigioase universități din lume. Printre cele 1300 de instituții de învățământ superior de la nivel mondial, se regăsesc și 11 universități din România. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea București sunt instituțiile din România care conduc  în lista universităților românești incluse în ediția 2022 a QS World University Ranking, fiind clasate în top 1001-1200 la nivel mondial. Alte opt universități printre care și Universitatea Transilvania din Brașov sunt incluse în top pe poziția 1201-1300.

Citeste și:  1 Decembrie - sărbătoarea națională a tuturor românilor, ce ne definește, în esență, ca cetățeni ai României! Imagini de la Brașov

Indicatorii luați în calcul în stabilirea topului au fost: reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, raportul studenți/facultate, numărul de citări ale articolelor științifice, capacitatea de a atrage studenți străini, numărul cadrelor didactice din străinătate.

Topul este condus de mai bine de zece ani de Institutul de Tehnologie din Massachusetts. Pe locul doi se clasează  Universitatea Oxford iar pe trei se regăsesc la egalitate, Universitatea Cambridge și Universitatea Stanford.

Topul poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.