Vacanţa de primăvară a elevilor va fi prelungită

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vacanţa de primăvară a elevilor va fi prelungită. Aceasta va începe pe 2 aprilie și va fi prelungită până pe 4 mai, pentru a include atât Paştele catolic, cat şi pe cel ortodox.

Autorităţile speră că în acest fel se vor reduce deplasările în perioada lunii aprilie, când specialiştii estimează un nou vârf al îmbolnăvirilor.

Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavară din 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Potrivit ministrului, al doilea avantaj este că examenul de Bacalaureat va putea fi susținut la datele planificate, cu prezenţă fizică, în perioada 28 iunie – 1 iulie, probele scrise.

Singura diferenţă este că se vor echivala competenţele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare, care vor susţine competenţele digitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.