Val de aer rece peste România. Temperaturile scad şi cu 10 grade

După câteva zile frumoase, meteorologii vin cu veşti proaste. Temperaturile scad şi cu 10 grade în sud-estul ţării, iar la munte sunt anunţate precipitaţii mixte. De la jumătatea săptămânii, vremea se schimbă radical. 

„Săptămâna viitoare, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în ţara noastră”, a anunţat, la Digi24, Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). 

Aceasta spune însă că este prematur ca meteorologii să se pronunţe cum va fi iarna anului 2021-2022. Cert este că până atunci, „avem o lună noiembrie al cărei debut a adus zile de vară şi ne aşteptăm ca cel puţin până la sfârşitul lunii să mai avem astfel de alternanţe de zile mai călduroase, urmate de perioade mai reci”, a declarat directorul ANM la Digi24. 

„Luni, 8 noiembrie, va fi o uşoară creştere, până la 20 de grade Celsius, însă de marţi, 9 noiembrie, o masă de aer mai rece va detemina scăderea regimului de temperaturi până la valori între 7-11-12 grade în partea de vest-sud-vest-sud a ţării, chiar 8-9-10 grade în Bucureşti”, a declarat directorul ANM. 

Astfel, luni, 8 noiembrie, vremea va fi caldă pentru această dată în regiunile sudice şi sud-estice şi apropiată de normalul termic al perioadei în rest. În vestul, nordul şi centrul ţării cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitaţii mixte. Meteorologii anunţă că în celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, în prima parte a zilei, local va fi ceaţă, iar noaptea pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 şi 10 grade. 

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.