Val de căldură surprinzător în Europa: 30,7 grade Celsius la finele lunii ianuarie atrag turiștii către plaje

Temperaturi de vară în plină iarnă afectează vestul Europei. Spania, Franța și Portugalia se confruntă cu un val de căldură care îi determină pe oameni să-și verifice calendarul și, în unele cazuri, să se îndrepte către plaje. Regiunea Valencia a înregistrat astăzi 30,7 grade Celsius, posibil stabilind un nou record european pentru luna ianuarie. În același timp, în sudul Franței au fost înregistrate 30 de recorduri de temperatură într-o singură zi.

În zona Valencia, termometrele au depășit 24 de grade în peste 80 de localități, o condiție meteorologică întâlnită de obicei în luna mai, nu la sfârșitul lui ianuarie. În Soria, doar cu trei zile în urmă, temperaturile erau de -9 grade, iar străzile erau acoperite cu zăpadă. În prezent, mercurul a urcat la 20 de grade. Un anticiclon provenit din Africa, însoțit de praf, este responsabil pentru această schimbare neobișnuită a vremii.

Unii turiști au optat pentru o zi la plajă:

În zonele de coastă, atât localnicii cât și turiștii s-au adaptat rapid la condițiile neobișnuite. În timp ce unii au ales să petreacă timpul pe terase, alții, mai aventuroși, au decis să meargă direct la plajă.

Recorduri de temperatură au fost înregistrate și în alte țări. În Franța, s-au înregistrat 25,6 grade Celsius, în Elveția au fost 22 de grade, iar în Andorra 22,6 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.