Val de frig peste România. Autoritățile avertizează turiștii că riscul de avalanşă este uriaş

Temperaturile au scăzut mult sub zero grade noaptea trecută, iar la altitudini mari, vântul bate cu putere şi viscoleşte zăpada. La Rânca, drumarii abia fac față troienelor, și au intervenit cu 5 utilaje, însă din cauza vântului puternic, zăpada este adusă înapoi pe carosabil. Autoritățile sfătuiesc turiștii să rămână doar în zona pârtiilor amenajate pentru că riscul de avalanşă este uriaş.

Noapte geroasă în toată țara, cu temperaturi care au scăzut chiar și sub -20 de grade. Cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, în județul Covasna, cu minus 21,1 grade.

Aproape la fel de frig a fost și în Parâng. La Rânca, în județul Gorj ninsorile abundente din ultimele zile au depus un strat consistent de zăpadă, iar troienele depăşesc în unele locuri doi metri înălţime.

Citeste și:  Primul sezon al Trofeului Național Masters debutează în Râșnov, la finalul lunii aprilie

Stratul de zăpadă depus este instabil așa că există risc de producere a avalanșelor. Stațiunea este vizată și de viscol, rafalele depășesc chiar și 100 de kilometri pe oră.

Gerul nu a ocolit de această dată nici Harghita. Chiar dacă frigul a venit mult mai tărziu decât în alți ani. Minima absolută a lunii februarie în Harghita a fost de minus 35,2 de grade Celsius în 1987 la Miercurea Ciuc.

Sursa. Știrile TVR / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.