Vameşii din Anglia şi Franţa anunţă patru zile de grevă în timpul vacanţelor din februarie

Poliţia de frontieră din Anglia şi Franţa va intra în grevă timp de patru zile în timpul vacanţelor şcolare din februarie, a anunţat marţi un sindicat care îi reprezintă, dând de înţeles că vor fi afectaţi călătorii care intenţionează să treacă Canalul Mânecii, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ „1.000 de ofiţeri ai Border Force la Dover, Calais, Coquelles şi Dunkerque vor face grevă timp de patru zile în vacanţa şcolară”, în perioada 17-20 februarie, a anunţat sindicatul PCS într-un comunicat.

Anunţul intervine în contextul în care Regatul Unit se pregăteşte miercuri pentru cea mai mare zi de grevă din ultimii zece ani. De la profesori la lucrători feroviari şi până la funcţionari publici, până la jumătate de milion de persoane ar putea manifesta pentru a cere creşteri salariale într-o ţară aflată în plină criză economică.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Secretarul general al sindicatului PCS, Mark Serwotka, a estimat în comunicat că „grevele anunţate marţi în cadrul Border Force vor avea consecinţe pentru persoanele care se întorc din vacanţă”.

„Dacă guvernul a făcut apel la militari fără pregătire pentru a înlocui agenţii noştri cu înaltă calificare pe aeroporturi de Crăciun, nu va putea face acest lucru în Franţa”
, a spus el. Potrivit sindicalistului, „responsabilitatea acestor greve revine miniştrilor care refuză să pună mai mulţi bani pe masă”.

În decembrie, aproximativ 1.200 de militari au fost mobilizaţi în Regatul Unit pentru a înlocui personalul de pe ambulanţe şi poliţia de frontieră în grevă.

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.