Varta Microbattery, explozie a cotațiilor la bursă: Fabrica de la Brașov în topul companiei germane

Compania germană Varta Microbattery, care produce pe piaţa locală cu o fabrică la Braşov, a crescut pe bursa de la Frankfurt cu 250% de la începutul anului, devenind cea mai performantă companie de pe bursa germană din 2019, potrivit Bloomberg.
Producătorul german Varta Microbattery, care deţine pe plan local o fabrică de baterii la Braşov, a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de 203,7 mil. lei (43,8 mil. euro), mai mult cu aproape 23% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 4,9 mil. lei (peste 1 mil. euro) şi un număr mediu de 350 de angajaţi, conform datelor publice.
Compania va investi 50 de milioane de lei (10,8 mil. euro) în extinderea producţiei pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive, jumătate din investiţie fiind susţinută printr-un ajutor de stat, arată datele de la Mi­nisterul Finanţelor. Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru acumulatori şi baterii pentru aparate auditive ce vor fi obţi­nute prin noi tehnologii de fabricaţie, iar valoarea ajuto­rului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei, potrivit datelor de la Finanţe.
Varta Microbattery are la nivel global 2.200 de angajaţi, sucursale în 75 de ţări, iar centrele de dezvoltare ale grupului sunt în Europa, Asia şi SUA, potrivit site-ului companiei. Portofoliul de baterii şi acumulatori se adresează domeniului telecomunicaţiilor, celui medical (cum ar fi bateriile pentru aparatele auditive şi pentru peacemakee-uri) şi celui electronic (OEM).

Citeste și:  Lidl organizează a zecea ediție a campaniei de colectare a alimentelor, un gest de solidaritate pentru comunitățile defavorizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.