Vaticanul a publicat primele imagini cu trupul defunctului papă Benedict al XVI-lea | FOTO

Vaticanul a publicat recent primele fotografii cu trupul fostului papă Benedict al XVI-lea, care a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 95 de ani. Funeraliile fostului suveran pontif vor avea loc joi. Papa Francisc l-a pomenit pe Benedict al XVI-lea în slujba de duminică, celebrată în bazilica Sfântul Petru de la Vatican.

Papa Benedict al XVI-lea poate fi văzut întins pe un catafalc, îmbrăcat în roşu (culoarea doliului papal), cu o mitră albă împodobită cu o împletitură din aur şi un rozariu în mâini.

Catafalcul este amplasat în centrul unei mici capele private a mănăstirii în care a locuit după ce şi-a anunţat demisia în 2013, situată în grădinile Vaticanului. Un crucifix, un pom de Crăciun şi o scenă a naşterii Domnului sunt vizibile pe fundal.

„Îl încredinţăm astăzi Maicii Preasfinte pe iubitul papă emerit Benedict al XVI-lea ca să-l însoţească în trecerea sa din această lume la Dumnezeu”, a spus papa Francisc la Sfinta Liturghie celebrată duminică în bazilica Sfântul Petru de la Vatican. La prânz, Papa a adus din nou un omagiu „acestui slujitor credincios al Evangheliei şi al Bisericii”, cu ocazia rostirii rugăciunii săptămânale Angelus (Îngerul Domnului) în faţa a aproximativ 40.000 de mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican. Suveranul pontif a păstrat apoi un moment de reculegere.

Citeste și:  Alarmant! Mii de elevi cu note sub 5, admiși la liceu

Foto: Vatican News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.