Vecinii din Sibiu pregătesc Astra Film Festival 2021

A 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar (Sibiu, 5-12 septembrie) prezintă peste 200 de evenimente cinematografice

Peste 200 de evenimente cinematografice, proiecţii de filme, concerte, discuţii cu regizorii, workshopuri şi evenimente dedicate industriei de film vor avea loc la Sibiu, în perioada 5-12 septembrie, la Astra Film Festival – Festivalul Internaţional de Film Documentar. Ediţia din acest an, a 28-a, se va desfăşura în aer liber, în săli de cinema şi online, iar timp de opt zile, la #AFF2021 vor fi proiectate 71 de filme din 33 de ţări, dintre care 46 sunt premiere (4 premiere mondiale, 4 premiere internaţionale şi 38 de premiere naţionale), selectate din peste 3000 de producţii cinematografice reali-zate în ultimii doi ani în întreaga lume.

Ediţia din acest este o celebrare a vieţii şi o observare atentă a schimbărilor care au loc în jurul nostru, ca reacţie la provocările din ultima perioadă. Totul, văzut prin obiectivul aparatului de filmat al regizorilor de film documentar din întreaga lume, care reuşesc să ofere mereu perspective intime şi nefiltrate ale realităţii.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

„Am avut de ales dintr-o abundenţă de producţii finalizate probabil anul trecut. Am avut privilegiul de a observa cum a reacţionat lumea la provocările din ultima perioadă. Vorbim despre o multitudine de subiecte şi de abordări, unele mai arzătoare, mai zgomotoase, altele mai de savurat în tihnă. Şi toate merită să fie pe marele ecran, să aibă parte de toată atenţia noastră. Vedem încă o dată Festivalul ca pe o ocazie de sărbătoare a măiestriei cu care aceşti cineaşti talentaţi reuşesc să decupeze realitatea din jurul lor şi să o expună prin film”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al Astra Film Festival.

Şocul produs de pandemie în industria filmului s-a resimţit puternic şi în producţia cinematografică, iar filmele selectate au adunat cele mai sensibile reflecţii ale transformărilor care se produc sub ochii noştri şi care ne propun întrebări importante:

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Cum ajung graniţele dintre ţări să genereze situaţii absurde între oameni, rupând legături şi provocând tragedii?

Care sunt noile coordonate şi care sunt consecinţele etice ale procreării prin inseminarea artificială?

Cum reuşesc să reziste unele căsnicii în care cei doi devin adepţii înflăcăraţi ai unor idei diametral opuse?

Ce va urma după inevitabilul colaps climatic şi în ce măsură vom putea vorbi despre”pregătiri pentru supravieţuire”?

#AFFSTUDENTPASS, cardul special pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi

Consecvenţi misiunii asumate încă de la început, respectiv educarea şi promovarea filmului documentar în rândul publicului tânăr, organizatorii au o surpriză pentru studenţii, masteranzii şi doctoranzii din România şi din străinătate care doresc să participe la festival: cardul #AFFSTUDENTPASS, care oferă acces la toate evenimentele cinematografice, la cele dedicate profesioniştilor din industrie şi la concertele din cadrul #AFF2021 (în limita locurilor disponibile) şi cazare 7 nopţi în perioada 5-12 septembrie, în centrul Sibiului, la căminele Facultăţii „Lucian Blaga”.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Cardul #AFFSTUDENTPASS poate fi achiziţionat de pe Eventbook la preţul de 199 lei: https://bit.ly/3ygg1aa.

Eveniment de tradiţie, desfăşurat neîntrerupt din 1993, Astra Film Festival – Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Sibiu este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film

Cu sprijinul: Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu, Uniunea Cineaştilor.

Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Astra Film Festival se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.