Velier cu cinci persoane la bord, salvat de la scufundare în Marea Neagră

În noaptea de 25 spre 26 septembrie 2023, Căpitănia Mangalia a raportat că velierul MINORCA se confruntă cu un risc major de scufundare, deoarece acesta a început să acumuleze apă la bord.

În jurul orei 03:30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a cerut intervenția navei SAR THEIA, care aparține Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), pentru a se deplasa către velierul MINORCA și a-i oferi asistență.

SAR THEIA cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică- ofițer mecanic și Drăgănoiu Aurel- timonier, s-a deplasat în direcția indicată de MRCC, respectiv la Est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca. În această intervenție, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei Sar, pentru a scoate apa din interiorul velierului”, se arată într-un comunicat al ARSVOM.

Velierul MINORCA împreună cu persoanele aflate la bord, cinci persoane de naționalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA și adus în condiții de siguranță în Portul Turistic Mangalia.

Această intervenție a fost deosebit de dificilă din cauza condițiilor meteo adverse, inclusiv a vântului puternic de forță 6 Beaufort.

Velierul Minorca, cu cinci persoane la bord, se întorcea de la Bosphorus Cup și urma să participe în weekend la ultima etapă de campionat național.

Foto: Arhiva

Sursa: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.