Veste excelentă pentru brașoveni: spitalele din județ primesc o finanțare majoră prin PNRR

O veste excelentă pentru sistemul sanitar brașovean: Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a unor proiecte majore de modernizare a spitalelor din județ. Suma totală alocată se ridică la 106,5 milioane de lei.

Din suma totală de 106,5 milioane de lei, aproximativ jumătate, adică 50 de milioane de lei, reprezintă investiţii pentru reabilitarea şi dotarea spitalului municipal Făgăraş şi al celui orăşenesc de la Victoria.

La nivelul judeţului Braşov, Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea, prin PNRR, cu suma de 6 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente şi alte 17 milioane de lei pentru dezvoltarea ambulatoriului spitalului din Săcele.

Citeste și:  Țigările electronice de unică folosință, o bombă cu ceas pentru sănătate, avertizează InfoCons

Pentru dotarea cu echipamente medicale a fost aprobată o finanţare de 3,5 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. A. Sbârcea” şi 4 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase din Braşov.

Pentru Maternitatea din Braşov a mai fost aprobată o finanţare de 11 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea secţiei de neonatologie, iar pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov – o finanţare de 15 milioane de lei pentru dezvoltarea ambulatoriului de specialitate. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în cadrul unei vizite la Făgăraș: „Aceste investiții semnificative vor contribui la îmbunătățirea calității actului medical și la creșterea accesului la servicii medicale de calitate pentru cetățenii județului Brașov.”

Citeste și:  Bastionul Țesătorilor din Brașov se transformă din nou în scenă de jazz: a patra ediție JAZZ BASTION

Proiectele finanțate prin PNRR vor avea un impact major asupra sistemului sanitar brașovean, asigurând:

  • Condiții mai bune de spitalizare pentru pacienți
  • Echipamente medicale moderne și performante
  • Acces mai facil la investigații și tratamente de specialitate
  • Creșterea satisfacției pacienților și a personalului medical

Implementarea proiectelor va fi monitorizată îndeaproape de către Ministerul Sănătății, cu termen de finalizare stabilit pentru anul 2026.

Finanțarea obținută prin PNRR este o dovadă a efortului constant al autorităților de a moderniza sistemul sanitar românesc și de a oferi cetățenilor acces la servicii medicale de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.