Veștea a scăpat porumbelul: La Brașov sunt 117 cazuri de Covid după testarea a mai puțin de 0,5% din populație

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a recunoscut în urmă cu puțin timp, într-o conferință de presă, că la Brașov au fost efectuate sub 1.000 de teste pentru depistarea coronavirusului.

Mai precis 955 de teste, din care 13 la Matei Balș, 252 la Institutul Cantacuzino, iar restul la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov.

Mărturisirea făcută de președintele Consiliului Județean Brașov explică numărul mic de cazuri de infecție cu coronavirus în județul Brașov. Formula este simplă: nu faci teste, nu descoperi, nu descoperi nu ai cazuistică.

Așa se face că în acest moment la Brașov sunt raportate doar 117 cazuri de pacienți infectați, pentru că doar 0,38% dintre brașoveni au fost testați, adică nici măcar o jumătate de procent.
Iar situația nu se va îmbunătăți în continuare. Adrian Veștea a anunțat că Brașovul dispune în acest moment de încă 2.400 de teste pentru Covid. Altfel spus, cu ceea ce s-a testat pănă acum și cu ceea ce este disponibil se poate ajunge la testarea a puțin peste 1% din totalul populației județului Brașov, lucru care a duce la o creștere dramatică a cazuisticii, probabil dublu.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.