Vești bune pentru elevii de la Informatică și Unirea

Vesti bune pentru elevii brasoveni de la Liceul de Informatica și Unirea. Din semestrul II (13 Ianuarie) elevii de la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil își vor relua cursurile la sediul colegiului de pe Calea Bucuresti, după ce firma Municipalității, RIAL SRL, a reușit să termine lucrările la această unitate de învățământ într-un timp record. La începutul lunii septembrie, când lucrările ar fi trebuit sa fie finalizate de către firma spaniolă SC Construcciones Deco SA, acestea erau aproape gata la Corpul A, iar la corpul B erau executate în proporție de 65%. Lucrările de eficientizare energetică a Colegiului Naţional „Grigore Moisil” Braşov au fost începute în aprilie 2018. Valoarea contractului era de 4,2 milioane lei, iar termenul de finalizare a proiectului a fost 15 septembrie 2019. Acest proiect a fost finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, finanțare care a expirat în luna septembrie, astfel ca lucrările realizate de la această dată au fost suportate de Municipalitate. Pentru recuperarea acestor fonduri, firma spaniolă a fost acționată în judecată. ,,Așa cum am promis la începutul anului școlar, din semestrul II, elevii de la Moisil vor începe școala în ,,casa” lor, dar într-o casă modernă, care asigură cele mai bune condiții de educație. A fost un proces greu pentru că firma care a câștigat licitația, nu doar că nu a reușit să respecte graficul de lucrări, dar ne-a ținut și blocați atâta timp. Vom regla problemele cu această firmă în instanţă, unde vrem să recuperăm toate prejudiciile pe care ni le-a produs, atât la Liceul de Informatică, cât și la Unirea”, a declarat primarul.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

În ceea ce îi privește pe elevii de la Unirea, cei care învățau după-amiaza, vor învăța dimineața, pe str. Cocorului, în locul celor de la Informatică. ,,Odată cu mutarea elevilor de la Informatică la sediul liceului de pe Calea București, spațiul rămas liber va fi ocupat de elevii de la Unirea, astfel încât să nu mai fie nevoiți să învețe după-amiaza. Totodată, cei de la RIAL vor intra în forță să finalizeze lucrările la corpul A, astfel încât, până la sfârșitul lunii august, lucrările la acest corp să fie finalizate, iar noul an școlar să îi găsească pe cei de la Unirea în sediul lor”, a completat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.