Vești de la Ministerul Sănătății! Când revine Euthyrox în farmacii

Ministerul Sănătăţii anunță că în 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania, potrivit news.ro.
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei producătoare a Euthyrox, având în vedere lipsa medicamentului de pe piaţă. La finalul discuţiei, Ministerul Sănătăţii a transmis că, în 13/14 aprilie 2020, vor fi livrate 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

”Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piaţa din România, la solicitarea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros şi reprezentanţii Colegiului Naţional al Farmaciştilor. Astfel, compania producătoare a anunţat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140.122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Sursa citată a precizat că, în 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

”Ministerul Sănătăţii face un apel către pacienţi pentru a nu face stocuri de medicamente şi a nu le utiliza fără acordul medicului curant. Mai mult, Ministerul Sănătăţii mulţumeşte Colegiului Farmaciştilor din România pentru colaborare şi adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienţii cu afecţiuni tiroidiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.