Vicepreședintele Comisiei Europene: „Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are certificat digital de vaccinare, mai bine să nu pornească la drum”

Vicepreședintele Comisiei Europene (CE), Margaritis Schinas a afirmat marți, 30 martie, că „Cine doreşte să circule prin Europa şi nu are certificat digital de vaccinare, mai bine să nu pornească la drum”.

Afirmația a fost făcută în urma unei întâlniri avută de Margaritis Schinas cu secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, transmite agenţia de presă EFE.

Comisia Europeană a prezentat, recent, proiectul „Certificatului verde digital”, instrument „nediscriminatoriu” şi „temporar”, care, dacă va fi aprobat de Consiliul European şi de Parlamentul Uniunii europene, ar urma să faciliteze circulaţia în spaţiul comunitar.

Certificatul va conţine date despre vaccinarea anti-Covid-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea coronavirusului sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de Covid-19.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, a precizat că „Acest certificat va trebui acceptat de toate statele membre. În mod clar, va exista un singur model în întreaga Uniune Europeană”.

Sursa alephnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.