VIDEO Patru turiști străini salvați de jandarmi din Masivul Făgăraș

Sarcină dificilă pentru jandarmii montani din Sâmbăta, care au pornit pe o vreme imposibilă într-o operațiune de salvare a patru turiști rătăciți în zona refugiului Viștea Mare! Vremea imprevizibilă, cu zăpadă și vânt puternic, le-a îngreunat misiunea salvatorilor care au urcat la peste 2.000 m altitudine în căutarea celor 4 turiști rătăciți. Apelul inițial i-a anunțat pe jandarmi că este vorba despre un singur turist, în Munții Făgăraș, în zona Refugiul Viștea Mare. Traseul ales a fost Sâmbăta de Sus – Refugiul Viștea Mare, pe care salvatorii estimau să-l parcurgă în 6-7 ore, având în vedere condițiile metoe potrivnice.


Salvatorii au ajuns la Refugiul Viștea Mare după aproximativ 6 ore de urcare. La fața locului au fost găsiți 4 turiști străini: un israelian, un portughez și doi spanioli. După 4 ore de coborâre salvamontiștii au adus turiștii cu bine au baza muntelui la Victoria.

Citeste și:  Code for Romania reunește la București ONG-urile europene pentru prima inițiativă de observare independentă consolidată a alegerilor europarlamentare la nivelul UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.