VIDEO Primăria a dat ordinul: „Brașovul trebuie sluțit!”

Primăria Brașov a dat ordinul: Masivul Tâmpa trebuie sluțit! Călăul desemnat să îndeplinească sentința este Regia Pădurilor Kronstadt. La adăpostul unei investiții pentru brașoveni, turiști și iubitori de natură, Primăria Brașov a pregătit cel mai pervers plan de distrugere a Rezervației Tâmpa. Este vorba despre Drumul Forestier Gorița, „un drum destinat bikerilor, dar și iubitorilor de plimbări în aer liber” care ar urma să lege prin pădure Cartierele Șchei și Răcădău. Proiectul ascunde de fapt alte planuri de viitor pe care Primăria le-a pregătit în cadrul campaniei de sluțire a Brașovului. Surse din Primărie vorbesc despre un mare proiect imobiliar pentru care Drumul Forestier Gorița este baza de plecare. Și lucrurile se leagă, dacă este să privim acest drum forestier gritesc cu care municipalitatea vrea să taie versantul un drum de 20 de metri lățime prin pădure! Amatorii de mountainbike, spun că nu își doresc acest drum și că oricum nu le este destinat. „Orice om știe ca moutainbike-ul nu se face pe drumuri amenajate, cu atât mai mult pe un astfel de monstruozitate. Noi căutăm liniște, aer curat și sălbăticie, nu o astfel de autostradă grotească. Drumul ăla și-l fac pentru mașinile lor nu pentru bicicletele noastre” a reacționat Florin Deneș, președintele AlpinRaid.
Dar fără o consultare publică Regia Pădurilor Kronstadt a trecut la treabă. Mile de pomi care urmează să fie răpuși la pământ au fost deja marcați și urmează să cadă sub acțiunea utilajelor în zilele următoare.

Citeste și:  Parada militară de Ziua Națională a României începe într-o ora, în Capitală. Ce se întâmplă la Brașov ...

Un alt cunoscut biker din Brașon, Maximilian Radu Munteanu, implicat în aproape toate poiectele naționale de moutain-bike și downhill, îi contrazice pe edilii brașovului: Drumul Forestier Gorița nu este pentru bikeri!

Drumul Forestier Gorița va distruge una dintre cele mai frumoase rețele de poteci montane din jurul Brașovului.

Brașovenii au realizat amploarea proiectului îi au demarat proteste în mediul on-line, prin care cer anularea monstruosului proiect al Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.