VIDEO Șoferi brașoveni surprinși folosind numere falsificate pentru a păcăli barierele inteligente

Barierele inteligente care restricționează accesul mașinilor pe anumite străzi din Centrul Istoric al Brașovului păcălite de șoferii care se folosesc de numere de înmatriculere falsificate. Barierele sunt setate să se deschidă în momentul în care recunosc numerele de înmatriculare ale riveranilor sau ale mașinilor autorizate. Mulți brașoveni, deși nu locuiesc pe străzile cu barieră, au găsit metoda prin care să-și asigure accesul cu mașinile: și-au confecționat numere false care le copiază pe cele ale riveranilor. Polițiștii locali au observat acest lucru si au ieșit la vânătoare. Agenții au reușit chiar să surprindă mai mulți conducători auto care se folosesc de numerele falsificate pentru a-și asigura accesul în zonele cu restricții.

Citeste și:  Program prelungit la Aeroportul Brașov! A fost agreată propunerea de modificare a orarului de funcționare

„Pe strada Postăvarului a fost instalat, de curând, un sistem inteligent care permite accesul în zona pietonală doar autoturismelor care posedă Permis de Liberă Trecere eliberat de către Primăria Municipiului Braşov, precum și a autospecialelor instituţiilor publice. Accesul se face în urma recunoaşterii numerelor de înmatriculare înregistrate în baza de date a barierei de către camerele video. Modelul inteligent de acces a fost implementat cu succes în multe dintre oraşele turistice importante din vestul Europei, pentru a facilita atât accesul pietonal al turiştilor în zonele istorice, dar şi al autovehiculelor apaținând riveranilor şi agenţilor economici care își desfăşoară activitatea în zonele de interes maxim.

Din păcate, Poliția Locală Braşov a constatat un fenomen al încălcării regulilor de acces practicat de către anumiţi cetăţeni de rea credinţă, care folosesc un număr de înmatriculare înregistrat în bazele de date ale barierei, pe care îl montează pe autoturisme care nu au dreptul să obțină Permis de Liberă Trecere în zona Centrului Istoric. În acest mod se se circulă fără drept zona pietonală, deranjând turiştii şi locuitorii care nu se pot deplasa cu lejeritate din cauza maşinilor.

Citeste și:  Rugby-ul, în topul celor mai mediatizate Federații Sportive în august

Poliţiştii locali care acționează în zonă au constatat imediat aceste nereguli și au demarat procedura de identificare și sancționare a celor care se fac responsabili pentru încălcarea normelor legale ale H.C.L. 243/2005 republicată, precum și ale O.U.G. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, amenzile pentru aceste încălcări ajungând până la suma de 2500 de lei.

Prin urmare, apelăm la spiritul civic și buna credinţă a cetăţenilor acestui frumos oraș pentru a sprijini municipalitatea prin respectarea regulilor atât de necesare unui trai conform standardelor europene pe care toți ni le dorim”, se arată în comunicatul Poliției Locale Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.