Vin banii pentru beneficiarii contractelor de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru!

Banii necesari acordarii granturilor pentru capital de lucru încep să ajungă odată cu publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

Vor fi disponibili imediat aproape 150 de milioane de euro anunta Ministerul Economiei. Institutia atentioneaza insa ca procedura de plata dureaza efectiv o saptamâna, pâna ce banii ajung la banci, apoi vor începe platile catre beneficiari.

Banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului îi primește de la Trezoreria statului. Apoi îi înaintează agenției teritoriale, care, la rândul ei. îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar.

După obținerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat. În cazul în care sistemul merge fără defecțiuni, se pot face până la 1.000 de plăți pe zi.

Ordinea plăților se va face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Adică în ordinea în care s-au înscris potențialii beneficiari.

În cadrul Măsurii 2, sunt total de plată 650 de milioane de euro.

Pănă acum s-au depus peste 22.000 de solicitări din care mai mult de jumătate au fost admise.

Totodata, Ministerul Economiei va propune în timp foarte scurt timp o Ordonanță de Urgență care să grăbească plățile, fondurile pentru această măsură fiind acum alimentate din două surse, POC și React EU, iar deblocarea restului de finanțare e îngreunată.

Găsiți atașat un grafic cu situația la zi a solicitărilor, aprobărilor și plăților din Măsura 2.

Prezentare stadiu Măsura 2 : http://www.economie.gov.ro/situatia-privind-inscrierile-si-platile-pentru-masura-1-microgranturi-masura-2-granturi-pentru-capital-de-lucru-si-masura-3-granturi-pentru-investitii-la-data-de-05-martie-2021

One thought on “Vin banii pentru beneficiarii contractelor de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru!”

  1. Numai minciuni! Inainte de alegeri spuneau ca se vor face toate platile pana in craciun. Acum o luna spuneau ca imediat dupa adoptare buget. Acum spun ca nu sunt bani suficienti si ca se va da un nou OUG! ESTE SRIGATOR LA CER!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.