VINE URGIA! Județul Brașov, din nou sub COD GALBEN de ploi torenţiale și vijelii

Județul Brașov și încă 37 de judeţe se află sub Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii pe parcursul zilei de vineri, potrivit unei noi avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În intervalul orar 10:00 – 22:00, în Maramureş, vestul şi nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei, nordul Olteniei, precum şi în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 45 – 50 l/mp.

Din cele 37 de judeţe, Timiş, Arad, Bihor, Mureş, Sibiu şi Braşov se află numai parţial sub Cod galben.

Citeste și:  Muzica de cameră revine în forță la Brașov! Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră (FIMC) pregătește o ediție memorabilă

Pe de altă parte, până pe 10 iunie la ora 10:00, în cea mai mare parte a ţării este în vigoare o informare meteo vizând instabilitate atmosferică temporar accentuată. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăşi 15. – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.