Viorica Dăncilă dă marea lovitură înainte să plece! Utimul tun. Bani pentru baronii PSD

Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă a aprobat în ședința de luni o Hotărâre de Guvern prin care împarte banii alocați la rectificare către administrațiile locale. A renunțat însă la creșterea salariului minim, măsură pe care a lăsat-o în seama viitorului Executiv.
Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea PNDL. Cele mai mari sume de bani merg către primarii PSD.

Suma reprezintă mai puțin de jumătate din totalul solicitat de aproape 1500 de comune și orașe. Guvernul demis a pierdut sprijinul Parlamentului și nu poate face o rectificare bugetară și nu are alți bani disponibili în afară de cei din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat deja că o astfel de măsură nu ar trebui luată pentru că va produce noi distorsiuni în economie și ar trebui fundamentată pe date reale, pe o creștere a competitivității.

Topul localităților care primesc bani de la Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă
Galați – 46,2 milioane de lei (PSD)
Craiova – 32 milioane de lei (PSD)
Timișoara – 29 de milioane de lei (PNL)
Bacău 29 de milioane (PSD)
Târgoviste – 25,7 milioane de lei (PSD)
Târgu Mureș – 24 de milioane de lei (ALDE)
Baia Mare – 23,8 milioane de lei (PSD)
Ploiești – 23,6 milioane de lei (PNL)
Brăila – 20,7 milioane de lei (PSD)
Focsani – 22 de milioane de lei (PSD)
De asemenea, sume considerabile primesc primăriile din Voluntari – 10,6 milioane, Giurgiu – 12,8 milioane de lei, Vâlcea – 18 milioane sau Alexandria 7,7 milioane. Nu primește niciun leu Cluj Napoca, iar Iașiul, unde primar este Mihai Chirica, primește doar 5 milioane de lei.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Doar 12 Consilii Județene au primit bani de la Guvern, după ședința de luni. Se remarcă județele conduse de baroni PSD, printre care Tulcea, județ condus de Horia Teodorescu, Prahova codus de PSD-istul Bogdan Andrei Toader, sau Giurgiu, unde sforile sunt trase în continuare de Niculae Bădălău. În top intră și județul Maramureș care îl are în frunte pe Gabriel Zetea, un lider important al social democraților, dar și Mehedințiul, condus de Aladin Georgescu, informeaza digi24.

Împărțirea banilor pe Consilii Județene:
Tulcea – 9,5 milioane de lei (PSD)
Prahova – 7,2 milioane (PSD)
Giurgiu – 5,3 milioane (PSD)
Mehedinți – 5 milioane (PSD)
Maramureș – 4 milioane (PSD)

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Măsurile Guvernului demis îşi arată colţii la final de an, anunță DIGI24. România riscă amenzi de miliarde de euro din partea CE. România este la limită cu deficitul bugetar. Va fi greu să se atingă ținta de trei procente din Produsul Intern Brut la final de an. O spune chiar premierul desemnat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.