Vizită importantă la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Sebastian Selmeier, managerul de dezvoltare al Aeroportului Internaţional Munchen, a vizitat miercuri, 16 februarie, amplasamentul de la Ghimbav şi terminalul de pasageri, eveniment realizat cu sprijinul lui Christian Macedonschi.

Ghid i-a fost Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, cel care i-a oferit informaţii cuprinzătoare atât privind stadiul lucrărilor de construcţie a infrastructurii, cât şi în ceea ce priveşte asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană.

„Oaspetele german face parte dintr-o echipă managerială cu mare experienţă în operarea şi dezvoltarea de aeroporturi, astfel că a dorit să vadă pe viu cum a evoluat implementarea proiectului Aeroportului Braşov. El s-a arătat impresionat de aspectul terminalului, de proiectarea modernă, de posibilităţile de extindere pe care le avem şi, în egală măsură, a lăudat soluţia de dirijare a traficului prin intermediul turnului virtual, pe care o vom implementa la Braşov. Din discuţii s-a conturat interesul părţii germane pentru o colaborare cu noi”, a spus Alexandru Anghel la finalul vizitei.  

„Mă bucur că obiectivul nostru a intrat deja în atenţia unui hub de transportul aerian european aşa cum este aeroportul din Munchen. Faptul că oficialul german şi-a exprimat interesul pentru o posibilă colaborare cu noi ne onorează şi ne face să fim încrezători că odată cu funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, vom avea numeroase oportunităţi de dezvoltare”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.  

Înainte de sosirea la Braşov, managerul de dezvoltare al Aeroportului din Munchen a purtat discuţii cu conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, iar în zilele următoare are programate vizite la aeroporturile din Iaşi şi Timişoara. 

Citeste și:  Pompierii brașoveni se antrenează pentru a lupta cu flăcările: un nou poligon de antrenament la Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.