Vizite gratuite, joi, la Cetatea Râșnov

Primăria orașului Râșnov organizează, joi, „Ziua Porților Deschise la Cetatea Râșnov”, obiectivul turistic putând fi vizitat gratuit.

Joi, 4 iulie, se împlinesc unsprezece ani de când cetatea a fost recuperată de autoritățile locale de la fostul administrator. Turiștii care se vor afla joi la Râșnov vor putea vizita gratuit obiectivul turistic, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise la Cetatea Râșnov”.

De-a lungul celor unsprezece ani, de când monumentul a trecut în administrarea primăriei, Cetatea Medievală a devenit unul dintre principalele puncte de atracție turistică din întreg județul. Numai anul trecut peste 450.000 de turiști au trecut pragul obiectivului turistic. Acest număr de vizitatori a fost în creștere, de la an la an.

Citeste și:  Expoziția „Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal”, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov

Cei mai mulți vizitatori se înregistrează în lunile iulie, august și prima parte a lunii septembrie, când în cetate se desfășoară mai multe festivaluri și manifestări culturale.

De anul acesta, cetatea va intra intr-un proiect de reabilitare. Acesta se va derula cu fonduri europene, iar valoarea este de 4,5 milioane de euro. Durata lucrărilor de reabilitare va fi de doi ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.