Volodimir Zelenski îi mulțumește lui Joe Biden pentru sprijinul vital acordat Ucrainei de Statele Unite

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit joi la telefon omologului său american, Joe Biden, pentru „sprijinul vital” acordat ţării sale de Statele Unite, salutând în special livrarea rachetelor cu rază lungă de acţiune ATACMS, notează AFP, citată de Televiziunea Română.

„Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul vital şi durabil al Statelor Unite în lupta sa pentru libertate şi împotriva agresiunii ruse”, a transmis Volodimir Zelenski pe Twitter, în urma unei conversaţii telefonice cu preşedintele Biden. Zelenski a subliniat că ucrainenii au fost „foarte încurajaţi de livrarea ATACMS” (Army Tactical Missile System) şi că soldaţii „le folosesc în scopuri bune pe câmpul de luptă”.

Citeste și:  Dubă plină cu lemn fără documente de provenienţă, depistată în Râșnov

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a estimat miercuri că aceste livrări nu vor avea nicio influenţă asupra cursului războiului şi că nu vor face decât să prelungească „agonia” Ucrainei.

Volodimir Zelenski a mai indicat că l-a informat pe liderul de la Casa Albă despre adoptarea de către Parlamentul ucrainean a unei legi anticorupţie care, în opinia sa, face să avanseze ţara „pe calea deschiderii negocierilor de aderare a Ucrainei la UE”, obiectivul Kievului, notează AFP, preluată de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.