Vrei să începi o afacere în domeniul imobiliar la Brașov? Iată câteva lucruri pe care să le iei în considerare

Traversăm, cu siguranță, o perioadă mai puțin obișnuită. Atât domeniul imobiliar cât și mediul de afaceri în general este afectat de actuala criză generată de pandemia Covid-19.

Mulți dintre antreprenori fac eforturi pentru a continua să își susțină afacerea. În acest context, o afacere nouă va veni cu siguranță cu provocările ei. O afacere nouă în domeniul imobiliar nu va face excepție – mai ales în contextul încetinirii pieței.

Multe persoane decid în această perioadă să înceapă un business. De ce ai decide să mergi acum pe calea antreprenoriatului? Posibil să nu ai altă variantă, odată ce joburile noi sunt puține și mai slab remunerate. Posibil să intuiești o oportunitate în această perioadă de încetinire economică. Crizele au mereu câștigătorii lor. Sunt oamenii curajoși, care intuiesc oportunitățile și reușesc să le valorifice.

O afacere în domeniul imobiliar la Brașov ar putea fi varianta cea mai bună pentru tine, chiar și în contextul unei încetiniri economice. Există însă în continuare cerere atât pentru apartamentele, cât și pentru casele de vânzare în Brașov.

Apartamentele de închiriat în Brașov sunt și ele populare. Brașovul este un oraș turistic, iar în contextul în care multe persoane își doresc să interacționeze cât mai puțin cu ceilalți, apartamentele închiriate pe termen scurt rămân cea mai bună variantă. 

  1. Este o afacere imobiliară cea mai bună soluție pentru tine?

Analiștii au constatat o încetinire a pieței imobiliare în ultimul timp, lucru care posibil să continue și în următoarea perioadă. Totuși, domeniul imobiliar are atuurile sale. Imobiliarele au constituit mereu variante de refugiu pentru investitori, fiind considerate printre cele mai sigure investiții.

O afacere imobiliară la Brașov are și aceasta o serie de avantaje indiscutabile. Brașovul este unul dintre orașele mari ale României, ofertant atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Piața locurilor de muncă este una dinamică, iar amplasarea la poalele Tâmpei și în apropierea Poienei Brașov îi sporesc atractivitatea.

Are sens așadar să iei în considerare deschiderea unei afaceri imobiliare la Brașov. Depășirea unei perioade pline de provocări îți va da avântul unei dezvoltări accelerate ulterior.

  • Ce variante ai pentru business-ul tău în imobiliare?

Poți opta pentru o afacere imobiliară în care ești implicat 100%, așa cum este deschiderea unei agenții imobiliare – independente sau în franciză. Tot un business imobiliar în care trebuie să te implici este închirierea pe termen scurt, dar în acest caz putea avea nevoie de un capital mai mare pentru pornire.

O altă variantă este achiziționarea un apartament sau un spațiu de birouri la Brașov, pentru închiriere pe termen mai scurt sau mai lung. În acest caz nu este nevoie de o implicare atât de mare, dar ai nevoie de resursele necesare achiziției.

Alte afaceri imobiliare pe care le poți lua în considerare sunt achiziționarea de proprietăți care necesită anumite îmbunătățiri și le vinzi ulterior, la un preț mai mare sau închirierea unei camere din propria casă, prin site-uri specializate.

  • Alegi o agenție imobiliară independentă sau preferi o franciză imobiliară la Brașov?

Dacă te-ai hotărât să deschizi o afacere imobiliară, va trebui să alegi între o agenție imobiliară – independentă sau în franciză.

Franciza imobiliară RE/MAX îți va oferi o afacere la cheie și suportul rețelei naționale, în care ai șansa de a crește rapid, alături de un brand deja cunoscut pe piață. În cazul agenției imobiliare independente, costurile de început ar putea fi mai mici, dar pornești la drum susținut de propriile cunoștințe.

Ambele variante au șanse de succes, mai ales dacă vei reuși să fructifici oportunitățile momentului, adaptându-te la preferințele clienților din această perioadă.

Deschiderea unei agenții imobiliare în Brașov ar putea fi ideea de afaceri pe care o cauți în această perioadă.

Brașovul este și va rămâne unul dintre orașele preferate pentru vânzarea și cumpărarea de apartamente și case. Oraș dinamic, turistic, ce oferă oportunități numeroase pe piața muncii, Brașovul are multe de oferit atât locuitorilor, cât și vizitatorilor săi. Perioadele de recesiune economică sunt urmate de perioade de avânt. O afacere imobiliară în Brașov s-ar putea transforma, pe termen lung,  într-un business de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.