Vreme frumoasă în cea mai mare parte a țării. Maxima zilei la Brașov atinge 19°C

Începutul săptămânii aduce vreme mai bună, iar temperaturile continua să crească și se vor apropia de normalul perioadei în care ne aflăm. Astăzi, la Brașov, minima zilei este de 10°C, iar maxima atinge 19°C.

Astăzi, soarele va încălzi atmosfera în cea mai mare parte a țării, așadar ne putem bucura de vreme caldă, însă nu vom scapă complet de nori. Sunt anunțate ploi consistente în Banat, Crișana și nord-vestul Olteniei, iar cantitățile de apă vor depăși chiar și 20 de l/mp. Vântul se va intensifica în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși 90 de km/h, dar se va simți și în sudul Banatului, Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade.

Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

La munte, temperaturile ajung la normal, dar vor fi averse consistente în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali și s-ar putea să cadă și grindina, iar cantitățile de apă vor depăși 25 de l/mp. În restul zonei montane se arată soarele, dar este posibil să picure trecător.

Marți, temperaturile vor fi în creștere, dar instabilitatea încă se va menține. Va ploua torențial în zona de munte, iar spre seară norii vor cuprinde și sud-vestul țării. Prin unele zone va fi grindină, iar cantitățile de apa vor depăși 15-20 de l/mp. Vântul va agita atmosfera pe creste dar și în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade cu valori mai scăzute pe litoral până spre 18 grade. Mâine, la Brașov, minima zilei va fi de 12°C, iar maxima va atinge 23°C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.