Webinar pentru mediul de afaceri brașovean

Primăria Municipiului Brașov și EY România vă invită la evenimentul online „Investițiile sustenabile, relocările de business și eficientizarea zonei fiscale – coordonate de succes pentru mediul de afaceri brașovean”, programat în data de 14 aprilie 2022, începând cu ora 09.30, pe platforma Webex.

Participarea nu implică costuri și se face pe baza confirmării înregistrării, care are data limită 13 aprilie 2022, pe platforma Webex (link: https://bit.ly/webinarwebexinscriere)

Dorința Brașovului de a rămâne un pol de creștere economică este constantă și fundamentată. Și în prezent, Brașovul este un puternic centru industrial, cu cel mai mare PIB realizat în industrie, cu cea mai mare populație ocupată în industrie și cu cele mai mari exporturi din regiunea Centru. Pentru a-și păstra acest statut și acest trend de dezvoltare, Brașovul are nevoie de investiții.

„Mediul de afaceri este un partener important al municipalității pentru dezvoltarea Brașovului. Am facut acest parteneriat cu una dintre cele mai importante  companii  de consultanță ca o noua inițiativă de a susține afacerile din Brașov, dar și pentru a încerca să aliniem Brașovul la trendurile de dezvoltare durabilă, în contextul în care contextul mondial s-a schimbat și continuă să se schimbe. Apar noi oportunități și noi provocări, Brașovul are nevoie să rămână unul dinte cele mai importante orașe din România, și are nevoie de investiții în domenii strategice. De aceea, îi invit pe toți reprezentanții mediului de afaceri din Brașov să participe pentru a câștiga cunoștințe valoroase, aduse de experți recunoscuți“, a declarant primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Cum ar putea atrage Brașovul investitori, mai ales în contextul business-urilor ce se mută în România, în urma crizei din Ucraina? Poate fi mutată și forța de muncă ? De ce trebuie să țină cont angajatorii?  Cum ar putea companiile beneficia de oportunitățile financiare ale anului 2022, dar și de ajutoarele de stat pentru relocări din afara UE? Care sunt elementele de care trebuie să țină cont pentru a dezvolta un business puternic și sustenabil? Iată doar o parte dintre întrebările la care acest webinar încearcă să le ofere răspuns, precum și să contureze cea mai potrivită strategie fiscală pentru afaceri, care să corespundă tendințelor și actualului context legislativ.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov, va deschide întâlnirea și va prezenta intențiile Brașovului și oferta pentru investițiile strategice.  Grațiela Constantin, Director, Departamentul de Impozite Directe, EY România va modera dezbaterea, iar lectori vor fi Corina Mîndoiu – Partener Asociat, Departamentul Impozit pe Venit și Contribuții Sociale, EY România; Nicoleta Zaharia – Senior Manager, Departamentul de Evaluare, Modelare financiară și Analize Economice; Costin Manta – Partener Asociat, Departamentul de Impozite Indirecte, EY România; Mihai Petre – Director Consultanţă vamală, Departamentul de Impozite Indirecte, EY România; Daniela Neagoe – Senior Manager, Departamentul de Impozite Indirecte, EY România; Călin Stan – Avocat, Senior Manager, Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL 

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Printre temele abordate se numără: 

· Forța de muncă – folosirea resurselor umane străine pe teritoriul României sau în mediul virtual

· Raportări fiscale de actualitate (SAF-T, e-factura, e-transport) și reducerea costurilor fiscale

· Aspecte întâlnite în practică și recomandări pentru investitorii care doresc să acceseze ajutorul de stat prin Schema de ajutor de stat pentru finanțarea investițiilor; Ajutoare de stat pentru relocări de afaceri din afara UE

· Eficientizarea funcției fiscale și avantajele fiscale care pot fi accesate

· Automatizarea calculului de impozit pe profit

· Strategia Europeană de mediu pentru 2022

· Tendințe practice în inspecțiile fiscale

· Facilități și implicații privind taxele vamale si TVA pentru relocările de afaceri din Rusia, Ucraina si Belarus

Prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba română. În timpul webinarului, participanții vor putea adresa întrebări prin intermediul unui chat live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.