Webinarii pentru jurnaliști privind relatarea despre abuzurile sexuale cu minori

World Vision România va realiza începând cu 20 martie 2023, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Audiovizualului și cu Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, o serie de webinarii pentru a-i ajuta pe jurnaliști să relateze despre abuzurile sexuale cu minori, astfel încât să facă mai vizibile comportamentele abuzive, dar în același timp să respecte demnitatea victimei.

În urma acestor webinarii, va fi realizat un ghid media care va cuprinde atât surse pentru documentare, cât și un set de reguli și principii de bază și exemple de bune practici.

Link-ul de înscriere pentru a primi informaţii despre programul webinariilor: https://docs.google.com/forms/d/1Z7QkNdgxIIbG1ikY6d8NChUwvkH9g61zVZ3EXEAAcEQ/edit

Primul webinar are loc luni, 20 martie, de la ora 18:30 şi are o durată de aproximativ 50 de minute.

Citeste și:  Astăzi "se da stingerea"! Municipiul Brașov se alătură celor peste 8.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la "Ora Pământului"

TEMA WEBINARULUI

Aspecte juridice:

Ce este, conform Codului Penal, violenţa sexuală asupra minorilor;

Cum să ținem cont în relatare de protejarea copilului, protecţia datelor și dreptul la imagine al victimei?

WEBINAR susţinut de: Cristi Danileţ, judecător; Mihaela Voicu, specialist protecţia copilului în cadrul Fundaţiei World Vision România

LINK ZOOM pentru webinar: AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.