Weekend plin la Opera Brașov!

  • Stagiunea 2021 – 2022 a Operei Brașov se apropie de final!

Sâmbătă, 2 iulie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, publicul este invitat la concertul „Vibrație pentru visare”, susținut de cvintetul vocal ANATOLY: Andrada Mureșan – alto, Gabriel Baciu – tenor, Ciprian Cucu – tenor, Ciprian Țuțu – bariton, Marius Modiga – bas. Titlul evenimentului citează un vers din una dintre lucrările ce vor fi interpretate în prima parte: „Flăcări și roți”, o creație interesantă aparținândlui Corneliu Cezar. Compoziția a fost dedicată Corului de Cameră Madrigal și conține versuri ale poeților: Rabindranath Tagore, Omar Khayyam, Heinz Kahlau, Nicolae Labiş sau Eugen Jebeleanu.

În partea a doua a concertului, grupul vocal Anatoly va oferi „A Little Jazz Mass” a compozitorului britanic Bob Chilcott, contribuția invitaților fiind una în premieră: Lioara Popa – pian, Loredan Covaci – chitară bas, Flavius Hosu – percuție. Împreună cu acest „mini band”, Anatoly va cânta și lucrări în primă audiție! Adaptările și aranjamentele muzicale ale pieselor sunt semnate de Ciprian Cucu și Ciprian Țuțu. Coordonator spectacol: Valentina Mărgăraș. Regie scenă: Cristina Roșu.

Citeste și:  Concert caritabil pentru diaspora din Ucraina, sâmbătă, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov

• Concertul durează o oră și 15 minute și are o pauză.

Preț bilete: 30 lei

Duminică, 3 iulie 2022, de la ora 17.00, în Sala Operei, sunt așteptați copiii, împreună cu părinții și bunicii, la cel mai nou spectacol al Operei Brașov ce le este dedicat: „Aventuri cu Domnul Goe” de Ioan Gârmacea, după „Vizită”, „Două lozuri”, „Dl. Goe”, „Bubico”, „Un pedagog de școală nouă” și „Cometa” de I. L. Caragiale. Adaptare text: Izabela Oancea. Muzica: Sorin Oancea.  

Cine nu a auzit de domnul Goe? Personajul neastâmpărat, născut din condeiul marelui scriitor I.L. Caragiale, revine la Opera Brașov! Premiera spectacolului a avut loc la începutul lunii iunie a acestui an, așadar vă așteptăm la o reprezentație „fresh”, în care râsul şi buna dispoziţie sunt garantate. Muzica este una actuală, pornind de la pop, rock și ajungând chiar la rap. În spectacol, ne vom întâlni cu mici „scene” din viața cotidiană ce surprind, cu umor fin și ironie, gesturi, atitudini și fapte ce înfățișează educația greșită primită de copiii din unele familii înstărite din societatea românească.

Distribuția:

Dl. Goe Popescu                                 Mădălina Lucaciu

Mamița                                                Simona Manole

Țaca                                                    Anca Panait

Lefter Popescu                                    Adrian Scriminț

Georgescu                                           Paul Tomescu

Mam’ Mare                                         Asineta Răducan

Controlorul                                        Ion Tașcă

Pedagogul                                           Lorand Cristian

Elevul Anibal Ionescu                         Mugurel Oancea

Elevul Otopeanu Marinică                  Bogdan Mirică

Elevul Ciucă                                       Marius Tămășanu

Regia artistică este semnată de Iulian-Ioan Sandu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Mișcare scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Cristina Roșu.

Vârsta recomandată: 10+

• Spectacolul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 25 lei

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Citeste și:  Ninge abundent la această oră în județul Brașov și pe arii extinse în județul Covasna

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.