Weekend plin pentru pompierii militari. Au intervenit în peste 4.600 situații de urgență înregistrate la nivel național

În primul weekend al primăverii, la nivel național, s-au înregistrat peste 4.600 situații de urgență pe care pompierii militari le-au gestionat cu promptitudine.

În acest interval de timp, cea mai mare pondere a misiunilor gestionate de către salvatori o reprezintă cazurile de prim ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 3.684 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în 449 astfel de situații.

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 517 incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 77% îl reprezintă arderile de vegetație, în urma cărora a fost afectată o suprafață de peste 1.650 ha de teren.

Citeste și:  CFR Călători îl premiază pe Stan Sorin Ioan – mecanic de locomotivă în cadrul Depoului Brașov. El este cel care a evitat impactul tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD

În afara acestor misiuni, în ultimele 72 de ore, o atenție sporită a fost acordată și accidentelor rutiere, sens în care echipajele de descarcerare au acționat în 23 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

În perioada analizată, pe durata misiunilor desfășurate în sprijinul semenilor, datorită răspunsului eficient furnizat de către pompierii militari, 26 de persoane aflate în situații critice au fost salvate.

În plus, pentru protecția populației, în acest sfârșit de săptămână, au fost transmise 6 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Brașov, Buzău, și Covasna.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență 👉 https://fiipregatit.ro.

Citeste și:  Combaterea dezinformării: Uniunea Europeană NU te obligă să mănânci insecte

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.