Wrs, reprezentantul României va intra în concurs în prima parte a finalei Eurovision 2022

Reprezentantul României, WRS, va cânta, sâmbătă seara, alături de reprezentanţii altor 24 de ţări, în prima parte a finalei concursului Eurovision 2022.

WRS, cu melodia „Llamame”, şi-a câştigat locul în finala concursului european, după semifinala de joi noaptea, alături de reprezentanţii altor nouă ţări.

„Mă bucur că juraţii au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat şi au promovat-o în social media, iar astăzi românii din diaspora au votat ‘Llamame’. Este un sentiment formidabil să ştii că ai alături de tine atât de mulţi compatrioţi care te susţin şi votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”, a declarat WRS după semifinală, potrivit TVR.

Potrivit şefei delegaţiei României la Eurovision 2022, Iuliana Marciuc, calificarea României a fost meritată, precizând că WRS „este un artist complex, cu o mentalitate de învingător”.

Citeste și:  În atenția cetățenilor români care doresc să se implice în campania de ajutorare organizată pentru a veni în sprijinul locuitorilor din zonele afectate de cutremur în Turcia

„O victorie meritată! Am revenit în finală după cinci ani şi mă bucur enorm că România este din nou alături de cei mai buni. WRS este un artist complex, cu o mentalitate de învingător, care i-a dat energia să se califice în ultimul act al concursului. Bucuria, seriozitatea, determinarea şi ambiţia cu care a abordat proiectul Eurovision au impresionat echipa TVR. Suntem alături de el şi îl sprijinim 100% pentru ca România să obţină o clasare cât mai bună la această ediţie ESC”, a declarat Iuliana Marciuc, după calificarea în finală.

La conferinţa de presă care a urmat anunţării finaliştilor artiştii au tras la sorţi şi ordinea de intrare în concurs, România urmând să fie în prima parte a finalei.

Citeste și:  Portarul echipei Malatyaspor a murit în urma cutremurului din Turcia

Vineri este programată repetiţia pentru juriile naţionale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentanţii României şi cei ai celorlalte ţări finaliste interpretează pentru juraţi într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.

Potrivit site-ului https://eurovisionworld.com/eurovision/2022, România va intra în finală pe poziţia a doua, show-ul urmând să fie deschis de reprezentanţii Republicii Cehe, We Are Domi, cu melodia „Lights Off” .

Ordinea intrării în finală este: Republica Cehă, România, Portugalia, Finlanda, Elveţia, Franţa, Norvegia, Armenia, Italia, Spania, Ţările de Jos, Ucraina, Germania, Lituania, Azerbaidjan, Belgia, Grecia, Islanda, Republica Moldova, Suedia, Australia, Marea Britanie, Polonia, Serbia, Estonia.

În total, 20 de ţări au intrat în finala Eurovision în urma a două semifinale, în care au fost selectaţi câte 10 finalişti. Acestora li s-au alăturat concurenţii ai ţărilor calificate automat în finală – Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Germania. Câştigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din ţările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului şi votul publicului au ponderi egale.

Citeste și:  Rețeaua Twitter, restricționată în Turcia

Românii din toate ţările participante la această ediţie Eurovision (cu excepţia României) vor putea vota din nou „Llamame” în Marea Finală de sâmbătă seara, informează TVR.

Finala Eurovision are loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Sala Pala Olimpico din Torino, sub sloganul „The sound of beauty”, şi va fi transmisă în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional, începând cu ora 22.00.

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.