Zărnești se alătură localităților Ghimbav, Codlea și Cristian, în SCENARIUL ROȘU

Orașul Zărnești a intrat în SCENARIUL ROȘU, începând de astăzi, 22 martie. De asemenea, având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, în unitățile administrativ-teritoriale: Ghimbav, Codlea și Cristian, aceastea rămân tot în SCENARIUL ROȘU.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 76/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitățile administrativ-teritoriale Ghimbav, Codlea, Cristian și Zărnești, care prevede următoarele:


Art. 1 Având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, în unitățile administrativ-teritoriale: Ghimbav, Codlea și Cristian se mențin pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 293 din 11.03.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori.


Art.2 În unitatea administrativ-teritorială Zărnești s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile.


Art.3 Începând cu data de 22.03.2021, ora 0:00, în unitățile administrativ-teritoriale: Ghimbav, Codlea și Cristian și Zărnești se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 293 din 11.03.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori.


Art.4 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate pentru unitățile administrativ-teritoriale: Ghimbav, Codlea și Cristian și Zărnești.


Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale menționate la art.1 și 2 vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.


Art.6 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Urgență din unitățile administrativ-teritoriale menționate la art.1 și 2 vor proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Hotărârea nr. 76/21.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă AICI.

____________________

Rata de incidență cumulată pe localități, pentru județul Brașov, până astăzi, 22.03.2021.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.