Zece percheziții, la Brașov pentru destructurarea unei rețele care a golit mai multe conturi bancare

Descinderi la Brașov pentru destructurarea unei rețele specializate în infracțiuni informatice. Membrii rețelei acționau prin substituirea cartelelor SIM și ar fi intrat în conturile bancare și cele de pe rețelele de socializare ale unor 50 de victime. Prejudiciul produs în acest caz depășește 100.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al IGPR, zece percheziții au loc în Brașov și câte una în Ilfov și București, iar polițiștii vor duce la audieri 14 persoane, 11 în Brașov și 3 în București.

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi înlocuit cartelele SIM alocate clienților de către companiile de telefonie mobilă pentru a prelua controlul asupra numărului de telefon al persoanelor vătămate.

„Aceștia ar fi contactat succesiv operatorii call-center din cadrul rețelelor de telefonie mobilă, de la care ar fi primit date parțiale privind codurile de acces. După ce era obținut controlul asupra numărului de telefon, cei în cauză ar fi schimbat credențialele de acces la diverse conturi deținute de persoanele vătămate, iar ulterior ar fi obținut detalii referitoare la conturile deschise pe platforme de socializare, precum și informații legate de conturile bancare”, susțin polițiștii.

Aceștia ar fi accesat apoi conturile de internet banking ale victimelor, ar fi postat pe paginile acestora de socializare sau ar fi transmis mesaje private persoanelor din listele de prieteni ale victimelor, solicitând transferuri de bani în conturi deschise la companii de carduri preplătite.

Polițiștii au identificat până acum 50 de persoane vătămate, prejudiciul total fiind de peste 100.000 de lei.

Cele 14 persoane vor fi duse la sediul DIICOT pentru audieri, fiind cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.