Zece persoane au avut nevoie, astăzi, de intervenția salvamontiștilor brașoveni

Astazi, 12.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 10 cazuri. Trei au fost predate echipajelor SAJ/SMURD venite in sprijin, pentru a fi transportate catre unitatile spitalicesti.
O persoana care a parasit voluntar domeniul schiabil a cazut intr-o groapa, lovindu-se de o piatra. Alta persoana, plecata sa se plimbe pe Drumul Serpentinelor de pe Tampa, a ramas blocata din cauza stratului de zapada inghetat. Salvatorii montani i-au montat o pereche de snowlineri pe incaltari, pentru a putea fi evacuata. De asemenea, mai vorbim si de o persoana in stare de ebrietate, care a trebuit coborata din zona superioara a Masivului Postavaru, dupa oprirea instalatiilor de transport pe cablu.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 255 de cazuri, totalizand 277 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care a trebuit sa fie evacuate.

⚠️ Partiile sunt destinate exclusiv practicantilor de schi sau snowboard.
Este interzisa folosirea dispozitivelor de alunecare improvizate (saci de nailon, plasticuri), saniilor, dispozitivelor de alunecare omologate, dar care nu pot fi folosite pe partiile de schi (biciclete sau trotinete pentru zapada), precum si combinarea unor sporturi cum este cazul speedfly-ului.

Dati dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.