Zeci de amenzi aplicate de polițiștii brașoveni pentru încălcarea normelor Covid

Sub autoritarea Instituției Prefectului, la data de 17 octombrie 2020, echipe mixte formate din polițiști cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, jandarmi și polițiști locali au continuat verificările în ceea ce privește  modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 172 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.100 de persoane,  au verificat  aproximativ 210 mijloace de transport persoane și peste 340 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 340 desancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 3 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor,  valoarea totală a acestora fiind de 61.500 lei

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 1.740 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 54 depersonae cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  și 69 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 54 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 500 lei.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au  verificat 28 delocațiiși au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecțiesanitară și de distanțare fizică.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară astfel de activităţi de verificare, nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu va fi tolerată nicio abatere a legii.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri. 

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.